dilluns, 11 de juliol del 2016

Treballem les comunitats autònomes A 1er d'ESO

TÍTOL: Les comunitat autònomes d'Espanya. Curs: Primer d'ESO Material: Ordinadors amb internet
Com funciona l'activitat? Fem grups de 4 persones i cada grup agafa una comunitat autònoma que li agradi. El treball es obert i cada grup ha de buscar a internet coses d'aquella comunitat autònoma que us semblin interesants, com per exemple: Les festes importants, la gastronomia, etc. Una vegada llegida la informació i agafat el més important heu de fer un power point per presentar després als vostres companys. D'aquesta manera tots sabrem una mica mes de algunes comunitats autònomes. El treball es obert , però podeu demanar ajuda. Una vegada presentats tots els treballs a l'aula, es penjaran al blog tots els power point , perquè cada alumne el pugui baixar al seu ordinador.



Adaptacions per alguns alumnes: Tenim a l'aula alguns alumnes amb dificultats d'aprenentatge o altres dificultats i sempre va bé tenir un parell de modificacions per aquests alumnes puguin també treballar les comunitats autònomes.


Adaptació 1: Fem de les comunitats autònomes un treball més fàcil. En un altre grup de 4 persones , el que fem es treballar les comunitats autònomes a partir de mapes. Els hi donEM un mapa d'Espanya amb totes les comunitats autònomes i un altre mapa sense les comunitats autònomes. Llavors aquests nens el que han de fer es posar el nom d'aquestes comunitats al mapa buit i pinta cada una d'un color diferent. Ells el que faran es la introducció del tema i explicaran avant dels seus companys on esta cada comunitat autònoma, amb ajuda dels colors que han pintat.


Adaptació 2: Relacionem noms amb diferents comunitats autònomes. Aquest grup, també de 4 persones, tindran una llista de noms, que poden ser festes populars, gastronomia i ho han de relaciona amb la llista de comunitats autònomes que tindran. Ho poden buscar al ordinador, al google i per exemple tindran Paella i al google sortirà que es de Valencia i han de relacionar Paella amb Valencia. Després el dia de la presentació oral llegiran la relació que han fet. Paella- Valencia , Catalunya- la diada, etc.

1 comentari:

  1. estaria bé fe servir el bloc com una eina no només com un lloc per publicar les feines

    ResponElimina