divendres, 8 de juliol del 2016

Des de l’assignatura de música organitzarem una sessió de “rap” prenent com a referència motius relacionats amb qualsevol matèria de les que treballem a classe amb grups creats amb alumnes de 1r curs d’ESO.

Treballaran en grups de quatre alumnes que hauran de crear una lletra entre tots i que després, a l’hora de recitar-la amb base de hip-hop , hauran de fer una frase cadascú. 

Els farem escollir una matèria per grup, cada grup haurà de fer preguntes i respostes d'aquesta intentant que tingui rima i que segueixi el tempo fent-se les preguntes els uns altres, o sigui, pregunta-resposta, pregunta-resposta... i tot amb base de hip-hop.

BEATS I BASES DE RAP I HIP-HOP

Per escoltar i descarregar online de manera gratuïta:





El rap es basa en el recitat improvisat d'idees o emocions sobreposat a una base rítmica. La base rítmica la pot generar en directe un DJ (disc jockey), però el més habitual és utilitzar algun reproductor musical amb el ritme gravat.
En la seva forma més simple, de carrer i espontània, aquest acompanyament es produeix mitjançant vocalitzacions, picant de mans o qualsevol altre so que es pugui generar sense necessitat d'instruments musicals o aparells reproductors.
El rap és l'element musical de la cultura hip hop, un moviment cultural sorgit a principis dels anys setanta del segle XX en les comunitats afroamericanes de Nova York. Juntament amb el rap, el graffiti és un altre dels elements característics del hip hop, consistent en signar o pintar sobre superfícies urbanes. L'altre element característic del hip hop és el breakdance, una exhibició de balls per torns, basats en moviments elaborats, de gran dificultat tècnica.
En l'actualitat es distingeix entre el rap real o pur, basat en la filosofia de la vida original del hip hop, i el rap comercial, elaborat a partir de l'adopció dels trets més cridaners del rap amb l'objectiu d'obtenir beneficis econòmics (utilitzant llavors els sofisticats mitjans tècnics i de màrqueting de la indústria discogràfica).
El rap (nom originat en l’acrònim de l’anglès Rhythm And Poetry o bé Rage Against Police) és un estil de música popular urbana que sorgeix als barris negres novaiorquesos i vinculat des de principis dels 80’s als ambients de la cultura hip hop.
El rap consisteix en una recitació rítmica de rimes, jocs de paraules i poesia. Encara que pot interpretar-se a capella, el rap va normalment acompanyat per un fons musical rítmic conegut amb la paraula anglesa beat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada